divendres, 26 d’octubre de 2012

LA INVENCIÓ DEL DIBUIX








No coneixia la tradició clàssica sobre la invenció del dibuix fins que la setmana passada el professor Txema Pinto, en passar-nos uns dibuixos, ens la va explicar, amb el suport visual de la darrera de les imatges que he penjat, del pintor Suvée. Plini el Vell recull està història, que també incideix en l'invent de la ceràmica. Una dozella coríntia, filla de Butades de Sició, terrissaire, s'havia de separar del seu estimat i amb l'ombra d'una espelma va projectar la seva imatge i la va resseguir amb un carbonet. El seu pare, després, va modelar el cap del noi amb fang.

La majoria de representacións d'aquesta història són de l'època neoclàssica però n'he trobat alguna de més moderna, com ara aquesta del pintor Alberto Gálvez, o fins i tot muntatges fotogràfics (penjo el de MIchael Curran i Louise Minkin) sobre aquesta tradició:



Pel que fa a exposicions, al Caixa Fòrum tenim Piranesi, que s'hi estarà fins al febrer però també una altra de molt interessant que acaba aquest cap de setmana, Cartografies Contemporànies, per als amants de propostes originals i agosarades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada